Handbal - NHV

Opleiding scheidsrechter

De scheidsrechtersopleidingen zijn ingericht naar de ambities, talenten en kwaliteiten van de scheidsrechter.
Wie mag waar fluiten en welke opleiding heb je dan nodig? Het schema is terug te vinden op de Opleidingen pagina van de NHV-website. Hier vindt je ook uitgebreidere informatie van de diverse nivo's.

Naam Rol Kenmerken opleiding
Spelregelbewijs Recht op spelen en coachen Digitale omgeving via HandbalMasterz
Spelleider Spelleider bij de F-jeugd Korte opleiding bij de club of cluster
Jeugdscheidsrechter Fluiten bij de D- en E-jeugd Korte opleiding bij de club of cluster
VerenigingsScheidsrechter Fluiten in de breedtesport, senioren t/m C-jeugd

In bezit van spelregelbewijs

Praktijkleerweg in eigen omgeving met ondersteunende workshops

BondsScheidsrechter-3s Inzetbaar als solist in de wedstrijdsport

In bezit van diploma VerenigingsScheidsrechter

Praktijkleerweg met ondersteunende workshops, zoveel mogelijk in de regio

BondsScheidsrechter-3 Inzetbaar als koppel in de wedstrijdsport In bezit van diploma VerenigingsScheidsrechter of BondsScheidsrechter 3s
BondsScheidsrechter 4 Inzetbaar op hoogste nationale niveaus, internationale competities en wedstrijden

In bezit van diploma BondsScheidsrechter-3

Praktijkleerweg met ondersteunende workshops en ondersteuning door ScheidsrechtersCoach

Opleiding trainer

Hieronder in het kort de opleidingen voor trainers.
Uitgebreide informatie vindt je op de speciale Opleidingen pagina van de NHV-website.

1. Handbal Trainer 1 (HT1)
De opleiding wordt verzorgd binnen de vereniging. De opleiding heeft als kern het lesgeven (didactiek), zodat je in staat bent een goede voorbereide training te geven die lukt, loopt en leeft.

2. Handbal Trainer 2 (HT2)
In navolging op de HT1, is het didactische aspect ook bij de Handbal Trainer 2 opleiding van belang. Daarnaast wordt er voornamelijk aandacht besteed aan het begeleiden van sporters en het assisteren van activiteiten. De opleiding is vooral praktijkgericht. De cursist wordt ondersteund door een praktijkbegeleider.

3. Handbal Trainer 3 (HT3)
In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het trainen en coachen van wedstrijden. Er wordt dieper ingegaan op jaarplanning en methodische principes. Daarnaast leidt de HT 3-opleiding ook op tot het begeleiden van Handbal Trainers 1 en 2 binnen de vereniging.

4. Handbal Trainer 4 (HT4)
Uitgangspunt van de opleiding is dat je wordt opgeleid voor de functie van hoofdcoach bij een vereniging. Een hoofdcoach die ook verantwoording draagt voor het sporttechnische beleid van de club, de aansturing van het overige sporttechnische kader van de club, het managen van een begeleidingsteam en de scouting.

5. Handbal Trainer 5/ Topcoach
Deze opleiding leidt op voor coach van een nationaal team of talententeam van het NHV.

Handbal Nieuws

Klik hier voor recent nieuws op de NHV site

Spelregels

Voor alle verschillende vormen van handbal zijn spelregels opgesteld.
Op de speciale Spelregels pagina van de NHV website vindt je alle informatie.

Hier vindt je informatie over:

• Spelregels van het 'gewone' handbal.
  • Spelregelveranderingen 2010
    Sinds 2010 zijn er aanpassingen gedaan door de Internationale Handball Federatie. De belangrijkste wijzigingen staan hier genoemd.
  • Jeugdhandbalspelregels
  • Beach Handbal
  • De originele spelregels, opgesteld door de Internationale Handball Federatie (IHF).

Handbal - NHV

De informatie op deze pagina zal zo snel mogelijk toegevoegd worden.